Blog: Hydrangea paniculata 'Limelight' - toptuinplanten

Blog: Hydrangea paniculata 'Limelight'

Hydrangea paniculata 'Limelight' is een opvallende en indrukwekkende plant die bekend staat om haar opvallende groene bloemen die in de zomer overgaan in heldere lichtgele tinten. Deze hydrangea is een paniekbloemige hydrangea en wordt zo genoemd vanwege de paniekvormige bloemschermen die ze produceert.

Deze plant groeit snel en wordt ongeveer 2,5 tot 3 meter hoog en breed. De bladeren zijn groot en donkergroen, en vormen een mooi contrast met de opvallende bloemen. In de zomer bloeien de paniekvormige bloemschermen met groene bloemen die in augustus of september overgaan in heldere lichtgele tinten.

'Limelight' is zeer winterhard en kan in de meeste klimaten overleven zonder bescherming. Hij is ook gemakkelijk te verzorgen en vereist weinig onderhoud. Hij is echter wel gevoelig voor droogte en moet regelmatig worden bewaterd, vooral in warme, droge periodes.

Als u op zoek bent naar een opvallende toevoeging aan uw tuin, is Hydrangea paniculata 'Limelight' een uitstekende keuze. Deze plant is prachtig als solitair of in groepen en zal zeker opvallen in uw tuin en bijdragen aan de schoonheid van uw omgeving. Of u nu een kleine of grote tuin heeft, 'Limelight' zal een uitstekende keuze zijn

Terug naar blog

Aanbevolen prodcuten