5x makkelijke tuinplanten voor jou!

5x makkelijke tuinplanten voor jou!

Wil je prachtige planten in je tuin maar heb je geen groene vingers? Geen zorgen! Veel mensen zijn op zoek naar tuinplanten die weinig onderhoud vergen, maar toch een mooie uitstraling hebben. Gelukkig zijn er vele opties die zowel gemakkelijk te verzorgen als prachtig zijn. In deze blog delen we vijf van onze favoriete makkelijke tuinplanten die jouw tuin opfleuren zonder al te veel gedoe!

1. Lavendel: Een tijdloze favoriet

Op nummer 1 staat lavendel, en dat is niet voor niets. Lavendel is een tijdloze favoriet onder tuiniers vanwege zijn prachtige bloemen en heerlijke geur. En het beste van alles? Het is een plant die weinig onderhoud nodig heeft. Lavendel gedijt goed in de zon en heeft weinig water nodig, waardoor het een ideale keuze is voor drukke tuiniers. Bij Toptuinplanten vind je verschillende soorten lavendel, waaronder de Lavandula angustifolia 'Hidcote’ en Lavandula angustifolia 'Munstead’. Zet de plant in goed doorlatende grond en geniet van zijn schoonheid gedurende het hele groeiseizoen!

2. Sedum: Perfect voor zonnige plekken

Een andere makkelijke plant is sedum, ook wel bekend als vetplantjes. Deze planten zijn echte juweeltjes voor zonnige plekken in de tuin. Wat sedum zo geliefd maakt is hun ongelooflijke tolerantie voor verschillende omstandigheden. Of je nu te maken hebt met intense hitte, droge grond of zelfs af en toe een periode van verwaarlozing: deze taaie planten blijven standhouden en gedijen. Hun vermogen om water in hun vlezige bladeren op te slaan, maakt ze perfect voor droge, zonnige plekken waar andere planten het moeilijk zouden hebben. Bovendien zijn sedum soorten vaak winterhard, wat betekent dat ze het hele jaar door kleur aan je tuin kunnen toevoegen. Ga jij voor de vrolijke roze Sedum 'Carl' of kies je toch voor klassieker Sedum 'Matrona'

3. Hosta's: Ideaal voor schaduwrijke plekken

Op nummer drie staan hosta's: makkelijke tuinplanten die perfect zijn voor tuinen met schaduwrijke plekken. Hun weelderige, groene bladeren zijn niet alleen mooi om te zien, maar bieden ook een verfrissend contrast met de donkere hoeken van de tuin. Maar het zijn niet alleen de bladeren die hosta's zo geliefd maken; hun veelzijdigheid en gemakkelijke verzorging dragen ook bij aan hun populariteit onder tuiniers. Deze planten gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en kunnen vaak zelfs de meest schaduwrijke plekken veranderen in oases van groen. Bovendien zijn hosta's bekend om hun veerkracht tegen plagen en ziekten, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. 

4. Geraniums: Betrouwbare bloeiers

Geraniums zijn misschien wel de meest favoriete makkelijke tuinplanten in Nederland. Deze fleurige planten vereisen weinig onderhoud en geven een overvloed aan prachtige bloemen gedurende het groeiseizoen. Of je nu een zonnige of halfschaduwrijke locatie hebt, ze gedijen vrijwel overal. Van blauw tot lichtroze, wit en paars: geraniums komen in ontzettend veel kleuren die je tuin een levendige uitstraling geven. Bovendien trekken ze met hun overvloedige bloemen een verscheidenheid aan bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, waardoor ze ook bijdragen aan de biodiversiteit van je tuin!

5. Rudbeckia: Robuust en gemakkelijk te kweken

Last but not least is de Rudbeckia, ook wel de zonnehoed genoemd. Deze planten zijn niet alleen een lust voor het oog met hun opvallende gele bloemen en donkere hart, maar ze zijn ook ongelooflijk veerkrachtig en gemakkelijk te kweken. Met zijn voorkeur voor volle zon en zijn vermogen om droge periodes te doorstaan, gedijt Rudbeckia zelfs in de meest uitdagende omstandigheden!

Makkelijke tuinplanten kopen bij Toptuinplanten.nl!

Ben je geïnspireerd geraakt om deze makkelijke tuinplanten toe te voegen aan jouw tuin? Bij Toptuinplanten.nl hebben we een ruim assortiment aan prachtige tuinplanten die weinig onderhoud vergen en jouw tuin laten stralen. Ook voor complete borderpakketen kun je bij ons terecht. Bestel vandaag nog jouw favoriete tuinplanten en geniet binnenkort van een prachtige en onderhoudsvriendelijke tuin!

Terug naar blog

Aanbevolen prodcuten